Blachy perforowane i ich szerokie zastosowanie

Cukiernikom bardzo często poleca się używanie blach perforowanych. Pozwalają one na równomierny przepływ powietrza w piekarniku i szybsze, dokładniejsze pieczenie wszystkich ciast. Doświadczeni cukiernicy wykorzystują to na bardzo wiele sposobów, a ogranicza ich jedynie wyobraźnia kulinarna.

Blacha perforowana – klasyczne wypieki na dużą skalę

blacha perforowana

Wiadomo, że blachy perforowane służą cukiernikom przede wszystkim do pieczenia ciasteczek, czy dużych ciast. Szczególnie przydają się one przy dużym nakładzie produkcji, kiedy z piekarnika trzeba wyciągnąć wiele ciężkich, ale delikatnych wypieków. Blacha aluminiowa perforowana skróci czas ich pieczenia, a dzięki swojej bardzo niskiej wadze pozwoli bezproblemowo wyjąć wyroby z piekarnika i łatwo je przenieść.

Mniej powszechne zastosowania blachy perforowanej

Jednak szybka produkcja dużych ilości ciasteczek to jedynie czubek góry lodowej. Kupując specjalne blachy perforowane w sklepie Polmarkus.pl można sobie pozwolić na produkcję doskonałych babeczek, drożdżówek, ozdobnych tortów i keksów. Najbardziej innowacyjne są otworowe foremki do babek i biszkoptów z kominami, które pozwalają na równomierne i dokładne wypiekanie zachwycających, kręconych ciast – także od wewnątrz.

Ten wpis został opublikowany w kategorii akcesoria kuchenne. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.